Nead, a good story

A Good Story

Nead verkoopt unieke, handgemaakte sieraden, waar een verhaal achter zit. Alle sieraden van Nead komen namelijk uit het mooie land Nepal. De armbanden, kettingen en oorbellen worden daar met de hand gemaakt door een groep van 15 vrouwen.

Wij, Jolanda Dekker en Marianne Plomp zagen deze geweldige business in Nepal. De unieke sieraden die deze vrouwen maken, zijn mooi om te dragen en tegelijkertijd waardevol, omdat deze vrouwen een baan hebben en een goed salaris zodat ze zichzelf en hun gezin kunnen onderhouden. Ook de werkomstandigheden waarin deze vrouwen werken zijn volgens fairtrade standaards. Door het kopen en het dragen van deze sieraden wordt je geweldig gezegend omdat je investeert in een hoopvolle toekomst van vrouwen zoals jij en ik.

In 2008 heeft de business in Nepal vorm gekregen. Het begon met de start van een huis voor vrouwen uit de gedwongen prostitutie. In dit huis, genaamd: "The Princess Home" werden deze vrouwen opgevangen en konden ze sieraden maken. Doordat deze vrouwen konden herstellen in dit huis en vervolgens weer de maatschappij in gingen was deze sieradenbusiness niet heel erg stabiel. In de loop van de jaren kregen de designs van de kettingen, armbanden en oorbellen steeds meer vorm. De afname van de producten steeg aanzienlijk en het bedrijf groeide. Inmiddels werken er vrouwen in het bedrijf die hier een goed salaris vinden en niet na een herstel periode weer weggaan. Hierdoor krijgt het bedrijf een stabiel bestaan.

Wij hebben sinds januari 2011 het bedrijf 'Nead' opgericht, zodat we in Nederland deze producten kunnen verkopen. We hebben dit in 2011 en begin 2012 voornamelijk gedaan via sieradenparty's bij nederlandse vrouwen thuis. Voor 2013 hebben we de visie om onze sieraden ook in winkels te gaan verkopen. Ook in onze webshop kunt u een ketting, armband of oorbellen bestellen, zodat u een uniek Nead sieraad kunt dragen.